O localitate din România nu are niciun locuitor, potrivit ultimului recensământ

Este vorba despre comuna Șpring, din județul Alba

Un sat din România are zero locuitori în acte, potrivit recensâmântului din 2022. Este vorba despre comuna Șpring, din județul Alba. Un sat din România a declarat zero locuitori la recensământ, îmbătrânirea localnicilor şi depopularea fiind cele mai mari probleme ale satelor din România, potrivit romaniatv.net.

Într-un sat din comuna Şpring, judeţul Alba, ultimul recensământ arată zero locuitori, dar sunt  câţiva localnici care povestesc despre sat.

„Au rămas doar patru case, după cum bine se poate vedea, dar cu celelalte sate ale comunei Şpring nu am avut această problemă. Acest motiv se datorează faptului că dumnealor au domiciliul în satul Şpring şi acolo au fost recenzaţi, dar, de fapt, ei aici locuiesc pentru că aici îşi au şi animalele. Mai sunt încă patru case, dintre care trei populate”, a declarat Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring.

„Pe buletin, practic nu-i nimeni aici, dar fiindcă avem animalele, suntem câţiva aici”, a spus o localnică.  „Eu nu aş putea să trăiesc la oraş. Mai bine la ţară, iarbă verde, aer curat, animale”, a declarat altă localnică.

Prin intermediul programului „Tânărul Fermier”, autorităţile din Alba au încercat să îi facă pe tineri să rămână în localitatea natală, fiind fonduri primite de la Uniunea Europeană prin programul Apia, destinat celor care vor să lucreze un teren agricol. „Fondurile venite de la UE prin Apia pot să vă spun că tocmai s-a finalizat depunerea cererilor şi avem undeva în jur de 21.000 de cereri ceea ce nu este puţin, pe 21 de mii de hectare în judeţ”, a declarat Nicolae Albu, prefect de Alba.

Amenzi de peste 6,5 milioane de lei aplicate de ANPC în prima lună de controale în cadrul Comandamentului Litoral 2023