Amenzi de peste 6,5 milioane de lei aplicate de ANPC în prima lună de controale în cadrul Comandamentului Litoral 2023

Cele mai mari sancțiuni s-au aplicat, în general, pentru practici comerciale incorecte sau înșelătoare în raport cu consumatorul

În prima lună a Comandamentului Litoral 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 1000 de agenți economici, fiind aplicate amenzi de peste 6,5 milioane de lei. ANPC a închis, temporar, aproape o sută de unități, potrivit g4media.ro.

Cele mai mari sancțiuni s-au aplicat, în general, pentru practici comerciale incorecte sau înșelătoare în raport cu consumatorul

Este vorba, inclusiv, de utilizarea de alte ingrediente decât cele menționate în meniu sau promovarea, de exemplu, a unor locații ca având anumite facilități pe care în realitate nu le au, susține președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu. Horia Constantinescu a declarat că multe din alimentele rămase neconsumate într-un sezon sunt congelate și preparate anul următor.

”Din păcate, unele dintre acestea sunt ascunse privirii consumatorilor. Și aici mă refer la produse alimentare congelate și depozitate neconform de la un sezon la altul și revândute în sezonul următor, lucru pe care noi îl considerăm și este, de fapt, un atentat la sănătatea consumatorilor. Lucrurile trebuie să capete o nouă șansă în sensul educării operatorilor economici. Avem un ghid de bune practici la care lucrăm cu industria de profil pentru a deveni o biblie aceste activități”, mai spune directorul ANPC.

Mii de persoane evacuate în urma unui incendiu din insula La Palma