Concentrații ridicate de bacterii, semnalate în apa mării la Năvodari și Eforie Nord

Cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II.

Concentrații foarte mari de Escherichia Coli sunt depistate, ocazional, în apa mării, în mod obișnuit, concentrația de E. Coli fiind de ordinul zecilor și, rar, al sutelor. Weekend-ul trecut au fost cazuri când concentrația a depășit 1.300, cum s-a întâmplat, în punctul NĂVODARI III, potrivit g4media.ro.

Cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II, peste 7.600.

În ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale, a asigurat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică din Constanța. “Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, spune Tudorel Ene.

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța. În prezent, inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Mii de persoane evacuate în urma unui incendiu din insula La Palma