Bărbat din județul Galați, ucis de câinele din rasa Amstaff al unui vecin

Potrivit primelor informații, proprietarul câinelui îi lăsase în grija bărbatului decedat gospodăria și sarcina de a hrăni animalele, cât era plecat de acasă la muncă.

Un bărbat de 47 de ani din Galați ar fi fost ucis de câinele din rasa Amstaff al unui vecin care îi lăsase animalele în grijă cât era plecat la serviciu. O fată de 14 ani a fost mușcată și ea de mâna stângă. Polițiștii au deschis dosar penal, potrivit g4media.ro.

Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112, duminică seară, de un bărbat care semnala că fratele lui este căzut în curtea unei case din satul Roșcani, și nu se poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

Polițiștii sosiți la fața locului au ajuns la bărbat doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, pentru a putea intra în curtea unde era bărbatul aflat în stare de inconștiență. Oamenii legii au reușit să-l scoată pe bărbat din curte, dar acesta era mort, fiind mușcat de gât. Câinele ar fi mușcat și pe o fată de 14 ani, nepoata bărbatului decedat, care a încercat să ajungă la unchiul său înainte de venirea polițiștilor.

Potrivit primelor informații, proprietarul câinelui îi lăsase în grija bărbatului decedat gospodăria și sarcina de a hrăni animalele, cât era plecat de acasă la muncă.

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un țarc special confecționat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă și să îl lase liber în curte. În cursul nopții de duminică spre luni, proprietarul a revenit acasă, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situației, precum și a condițiilor de deținere. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, conform art. 12 alin. 1, din O.U.G. nr. 55/2002, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

O localitate din România nu are niciun locuitor, potrivit ultimului recensământ