PSD a votat propunerile pentru miniștrii Muncii și Familiei

Natalia Intotero a fost votată pentru a prelua Ministerul Familiei, iar Simona Bucura-Oprescu pentru Ministerul Muncii

Natalia Intotero a fost votată de conducerea PSD pentru a prelua Ministerul Familiei, iar Simona Bucura-Oprescu pentru Ministerul Muncii. Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit, luni dimineaţă, într-o şedinţă în care ar urma să fie validată decizia privind nominalizările la ministerele Muncii şi Familiei, potrivit g4media.ro.

Cele două ministere au rămas fără conducerea după ce Gabriela Firea şi Marius Budăi au demisionat, în contexul scandalului privind tratamentele la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Natalia Intotero este preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor. Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta, fiind la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor. Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, fiind aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, dar conducerea PSD a decis ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei. Bărbat din județul Galați, ucis de câinele din rasa Amstaff al unui vecin