CNAIR instituie restricții rutiere din cauza temperaturilor extreme

Potrivit CNAIR, din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare instituirea restricțiilor de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat restricții rutiere în intervalul 17-19 iulie, pe fondul valului de caniculă care afectează aproape toată țara. Potrivit CNAIR, din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare instituirea restricțiilor de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu, potrivit ziare.com.

Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă de către  ANM prin care se menționează că luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei valul de caldură va persista, iar canicula se va intensifica.

Valul de caldură și disconfort termic va persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19-20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului. Se vor înregistra temperaturi în general de 37-39 °C. Astfel, în perioada 17-19 iulie, intervalul orar 12:00 – 20:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bihor, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași. Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi traficul se va desfășura în condiții normale.

„Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția transporturilor de persoane;  transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi produse provenite din exploatări agricole”, a comunicat CNAIR. PSD a votat propunerile pentru miniștrii Muncii și Familiei