EURO 2020, semn de speranță după un an pandemic

Sunt așteptate peste 13 mii de persoane la Arena Naținală, în luna iunie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că evenimentul fotbalistic al anului, EURO 2020 ce se va desfășura în această vară, în România, va avea parte și de prezența publicului. Anunțul a fost făcut într-o intervenție, online, chiar în ziua în care râvnitul trofeu a ajung la Arena Națională.

„Vreau să vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt şi suntem în grafic cu tot ce trebuie să facem. Vreau să vă asigur că împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât, la ora începerii evenimentului, totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori. Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public. Peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi în Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie”, a spus Nicușor Dan, cu prilejul aducerii Trofeului UEFA EURO 2020 în Capitală.

Parte a istoriei EURO 2020

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a ținut să mulțumească celor care au făcut posibilă disputarea acestor meciuri, cu public.

„Astăzi este o zi de sărbătoare. Am crescut cu Gică Hagi, Boloni, Laszlo, Gică Popescu și Dorinel Munteanu. Și astăzi suntem o parte a istoriei, scriem istorie: EURO 2020 aici în București. Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru dedicația sa pentru acest sport minunat, dar și colegilor mei din Guvernul României – premierului Florin Cîțu, dlui Raed Arafat și Vlad Voiculescu, care au semnat această asumare, importantă pentru o perioadă de criză pandemică, în România.  Sportul, fotbalul, înseamnă fericire, prietenie, dedicație”, a declarat Eduard Novak.

Patru meciuri pe Arena Națională

Potrivit programului, pe Arena Națională se vor juca patru meciuri, astfel: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19.00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19.00), meciurile din cadrul Grupei C, respectiv o optime de finală, cea între câștigătoarea Grupei F și echipa de pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22.00).

Citește și: Meciurile EURO 2020, cu public pe Arena Națională