Părerile de rău ale lui Alexe… pentru propria persoană

Concluzia? Președintele Klaus Iohannis i-a sugerat acestuia să se autosuspende dacă DNA va începe urmărirea sa, iar Costel Alexe se face că înțelege acum, când DNA a început ancheta

Într-un șir de declarații care ar putea fi catalogate cu ușurință ca fiind șocante, actualul președinte al CJ Iași, Costel Alexe, dă dovadă ce o lipsă acută de bun simț, ținându-se cu dinții de fotoliul pe care îl ocupă. Dacă în urmă cu mai bine de o lună, președintele Klaus Iohannis înviința începerea urmăriirii penale a acestuia și îi recomanda lui Alexe să părăsească funcția pe care o deține, caz în care începe respectiva urmărire, astăzi liberalul ieșean mimează neînțelegerea limbii române, într-o lamentabilă încercare eșuată de autovictimizare.

Citește și: Turcan așteaptă demisia lui Alexe de la CJ Iași

Ce spunea atunci președintele Klaus Iohannis

„Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc de mult și să fie mai scurtă, am mai spus că persoanele urmărite penal sau penalii, așa cum i-am numit, n-au ce cauta în funcții publice. Nu știu dacă PNL trebuia să discute, dar dacă Alexe va fi cercetat penal, m-aș aștepta să se autosuspende din funcții până când se clarifică aceste aspecte”, declara Klaus Iohannis, în data de 12 ianuarie.

Ce spune acum Costel Alexe

Susținând cu tărie despre sine că ar fi acuzat pe nedrept, președintele Consiliului Județean Iași și fostul ministru al Mediului, Costel Alexe a declarat că dacă e să-i pară rau pentru cineva, îi pare rău pentru propria persoană, relatează Digi24.

Întrebat de presă ce părere are despre sugestia președintelui Klaus Iohannis, Costel Alexe s-a făcut că nu pricepe întrebarea, ca mai apoi s-o ocolească cu grație.

„Ai idee şi din ce funcţie? (…) Îl respect prea mult pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i comenta deciziile. Ştiţi foarte bine că este persoana publică pe care o apreciez foarte mult şi evident din acest motiv nu sunt în măsură să comentez declaraţiile domnului preşedinte Iohannis”, a răspuns Costel Alexe, citat de Agerpres.

Urmărirea lui Alexe și bau bau-ul de la DNA

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului ministru, pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit declarațiilor procurorilor, acesta ar fi cerut, în perioada martie-aprile 2020, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare aproximativă de 103.000 lei, de la directorului combinatului siderurgic din Galați.

Concluzia noastră

  1. Klaus Iohannis i-a cerut acestuia să se autosuspende din funcție dacă DNA va începe urmărirea.
  2. DNA a început urmărirea.
  3. Alexe se face că nu înțelege.

Citește și: Hainele noi ale împăratului Alexe, murdărite de suspiciunea de luare de mită