Turcan așteaptă demisia lui Alexe de la CJ Iași

Fostul ministru al Mediului, cercetat pentru luare de mită în formă de tablă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan (PNL), susține că se așteaptă ca fostul ministru Costel Alexe, cercetat de DNA, să-și dea demisia din funcția de președinte de CJ Iași. Turcan susține că trebuie să lași justiția să-și facă treaba în astfel de momente.

„Președintele (n.r. Iohannis) e coerent cu mesajul său. Să nu uităm că a generat un referendum cu privire la funcționarea corectă a justiției, care indirect conduce și la o integritate în funcția publică. În cazul PNL, la cum îl cunosc pe Costel Alexe, cred că în momentul în care se va clarifica poziția pe care o are în acest dosar nu va mai fi nevoie să facem comentarii în spațiu public, pentru că nici el, nici nimeni nu își dorește ca activitatea PNL, activitatea de guvernare să fie afectată de dezbateri pe această temă.

O să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare. (…) Nici eu nu pot să fac rabat de la aceste criterii de integritate. Trebuie să lași justiția să-și facă treaba. Mă aștept ca dl. Alexe să ia el o decizie”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

„Penali n-au ce căuta în funcții publice

În conferința de presă de marți, președintele Iohannis a fost întrebat dacă consideră că fostul ministrul al Mediului, Costel Alexe ar trebui să demisioneze din funcţia de șef al Consiliului Județean Iași, ca urmare a anchetei DNA, fiind acuzat de fapte de corupție, dar mai ales dacă PNL, care nu poate să facă altceva, să-i retragă sprijinul politic. „Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau, cum am spus la vremea respectivă, „penali”, n-au ce căuta în funcții publice. Nu știu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranță eu aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține, până când se clarifică cu siguranță aceste aspecte”, a răspuns președintele Iohannis.

Costel Alexe este cercetat pentru luare de luare de mită şi instigare la delapidare, după ce a cerut de la managerul combinatului Liberty Galați a 22 de tone de produse din tablă.

Citește și: Bogdan Grecu, directorul Liberty în urmărire penală

#News