Bacău: La furat cu masca de protecție pe față

Suma totală furată depășește 6.000 de lei.

Sursa foto: Pixabay

Inspirat probabil de vestimentația specifică pandemiei de Coronavirus, un bărbat a reușit performanța ca într-o singură zi să comită multiple furturi în municipiul Bacău.

Bărbatul era echipat cu o mască de protecție (ce îi acoperea fața) în timpul repetatelor sustrageri de bani din diferite locații. Suma totală furată de acesta depășește 6.000 de lei.

Specialist în portofele

Din cercetările Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bacău reiese că „la data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 14:15, bănuitul, purtând o mască de protecţie pe figură, ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale din municipiul Bacău și ar fi sustras de pe biroul unui angajat, un portofel ce conţinea suma de 900 de euro, 700 de lei, documente personale şi carduri bancare, prejudiciul provocat fiind în valoare de aproximativ 5.300 de lei”.

Totuși, bărbatul nu s-a mulțumit cu atât, ci a dat lovitură după lovitură. Astfel, după doar 2 ore de la primul furt, acesta a intrat într-un bar și a sustras portofelul angajatei, ce conținea suma de 400 de lei, cartea de identitate şi o cheie de la uşa de acces în bar. În plus, a furat 200 de lei și dintr-o cutie de valori metalică descuiată ce se afla într-un sertar al barului, sumă ce reprezenta încasările.

O zi extrem de productivă

Al treilea furt, care avea să încheie ceea ce bărbatul ar fi putut numi o zi foarte productivă pentru el, s-a produs în jurul orei 21:30, la un hipermarket din municipiul Bacău. De-acolo, suspectul a sustras mai multe obiecte de vestimentaţie în valoare de 430 lei, fiind oprit de agenţii de pază.

Pe 8 septembrie, polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Bacău „au dispus reţinerea unui bărbat, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată”, arată sursa citată.