Focuri de armă în municipiul Constanța

Un conducător auto ar fi tras cu o armă, în urma unei altercaţii în trafic

Poliţiştii au fost sesizaţi că pe o stradă din Constanţa au fost trase focuri de armă în seara zilei de luni. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi, luni după-amiază, cu privire la faptul că pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în urma unei altercaţii în trafic, un conducător auto ar fi tras cu o armă, potrivit ziare.com.

În urma unei anchete, poliţiştii au identificat un minor, de 16 ani.  Oamenii legii au găsit arma pe care minorul de 16 ani a folosit-o în trafic.

“A fost identificată şi ridicată, în vederea confiscării, arma cu bile pe care acesta ar fi folosit-o şi pe care o deţinea legal. Minorul a fost sancţionat contravenţional, în baza Legii nr. 295/2004, cu amendă în valoare de 1.005 lei, precum şi în baza O.U.G 195/2002, cu amendă în valoare de 145 de lei”, a mai anunţat IPJ Constanţa. Tânărul de 16 ani s-ar fi aflat la volanul unei mașini de capacitate cilindrică limitată.

Celălalt șofer a declarat că adolescentul ar fi intrat pe sens interzis și că a scos pistolul când i-a reproșat acest aspect. „I-am făcut semn să se dea pe stânga și a scos pistolul și a tras”, spune conducătorul auto agresat. Legislația din România permite obținerea permisului de conducere la 16 ani, care poate fi folosit doar pentru a șofa pe autoturisme cu viteza maximă limitată la sub 100 de km/h. O femeie din Gorj, amendată după ce a alertat fals poliția