Angajații Samsung vor beneficia lunar de o vineri liberă

Aceasta va fi de obicei în a treia săptămână a lunii, a informat miercuri un purtător de cuvânt de la Samsung

Angajati
Angajati. Sursa foto: walll street ro

Samsung Electronics Co., cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie şi totodată cea mai mare companie sud-coreeană, a decis să acorde angajaţilor o vineri liberă în fiecare lună, în încercarea de a păstra personalul talentat care preţuieşte din ce în ce mai mult programul de lucru flexibil, potrivit .g4media.ro.

Începând de săptămâna viitoare, angajaţii în regim full-time, dar care nu lucrează însă în cadrul uzinelor, vor putea să beneficieze de o vineri liberă, de obicei în a treia săptămână a lunii, a informat miercuri un purtător de cuvânt de la Samsung

.Decizia celor de la Samsung vine după ce rivalul SK Hynix Inc. a adoptat un program de lucru flexibil încă de anul trecut, permiţând angajaţilor să îşi ia o vineri liberă într-o lună, dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână. Alte companii de tehnologie din Coreea de Sud, inclusiv platforma socială Kakao Corp., au introdus şi ele programe de lucru flexibile după pandemie. Faptul că Samsung, care are aproximativ 120.000 de angajaţi, a decis să urmeze acest exemplu arată cât de mult a schimbat pandemia modul în care oamenii lucrează, chiar şi într-o ţară care este renumită pentru o cultură a muncii mai conservatoare.

Potrivit datelor OECD, sud-coreenii au unul din cel mai intensiv program de muncă, cu aproximativ 200 de ore mai mult decât media ţărilor OECD în anul 2021.

Un program de lucru mai flexibil este conceput în ideea de a păstra angajaţii talentaţi, în special cei tineri care preţuiesc un echilibru între viaţa profesională şi cea privată. Potrivit cotidianului Korea Economic Daily, milenialii şi Generaţia Z reprezintă aproximativ 40% din forţa de muncă a Samsung. Patru persoane, prinse apelând la mila publică la Cluj-Napoca