Bărbatul beat care a furat mașina poliției, reținut 

El s-a urcat la volan în timp ce agenții încercau să aplaneze un conflict

Bărbatul care a furat mașina de poliție in prezenta agenților chemați la o intervenție în comuna Lehliu a fost reținut. Bărbatul, care era beat, a profitat de neatenția polițiștilor și a plecat cu mașina, în timp ce agenții încercau să aplaneze un scandal pornit de la o ceartă pe rețelele sociale, potrivit digi24.ro.

Incidentul s-a produs sâmbătă noapte, în comuna Lehliu din județul Călărași, a comunicat IPJ Călărași.

O femeie din localitate, care făcuse o petrecere la ea acasă, a sunat la 112 și a chemat poliția, deoarece soțul ei s-a certat pe Facebook cu un bărbat din Ialomița, acesta din urmă venitnd acasă la ei, împerună cu alte trei persoane, pe fondul consumului de alcool.
„În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în comuna Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală.La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețea de socializare, cu un bărbat, din localitatea Rași, județul Ialomiță. În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași, județul Ialomița a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, făra acte de violență. În momentul în care femeia a apelat S.N.U.A.U. 112, cei 4 bărbați au plecat”, se arată în comunicatul poliției.

In timp ce agenții îi legitimau pe cei prezenți, unul dintre petrecăreți, profitând de neatenția polițiștilor, s-a suit în mașina de poliție și a plecat.

Nu a mers decât câteva sute de metri și a oprit singur.  După ce l-au imobilizat, polițiștii i-au pus fiola și au constatat că și acesta era beat.
„Echipajul ajuns la fața locului a legitimat persoanele participante, iar într-un moment de neatenție, un bărbat din grup, s-a urcat la volanul autospecialei și a demarat în direcția înainte. Persoana respectivă a oprit masina după aproximativ 300 de metri, moment în care a fost imobilizat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat”, potrivit comunicatului. Bărbatul a fost reținut și este cercetat pentru furt calificat și conducere sub influența alcoolului, iar poliția a demarat o cercetare internă pentru a stabili cum a fost posibil să fie furată mașina de intervenție.

ANRE: Sancțiuni pentru furnizorii de energie