Minerii din carierele Jilț Nord și Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia au oprit lucrul luni dimineață. Nu mai au loc niciun fel de activități de luni, începând cu primul schimb. În imaginile postate pe rețelele sociale, oamenii sunt adunați în fața sediului și discută cu reprezentanții din conducere care încearcă să îi convingă să reia lucru, potrivit digi24.ro.

“În tanchetele care fac transportul acum avem voie să ne urcăm sau nu? Care sunt conforme”, se aud vocile muncitorilor.  Minerii cer și demisia lui Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia.

Minerii din schimburile I și III s-au adunat în curtea unității miniere și refuză să urce în tanchete. Ei reclamă condițiile de muncă, fiind hotărâți să plece pe jos până la Târgu Jiu, la sediul companiei. Cosmin Trufelea, membru al Directoratului, este în drum spre Jilț Nord, la fața locului fiind deja noul director al Direcției Miniere.


Pe data de 17 ianuarie trei muncitori și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau, plină cu muncitori, s-a răsturnat. După tragedie, doi directori de la Cariera Jilț Sud au demisionat.

 Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă. După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Bărbatul beat care a furat mașina poliției, reținut