O grupare care exploata în Spania refugiați ucraineni în fabrici ilegale de țigări, destructurată

Au fost confiscate milioane de euro

Polițiștii spanioli au destructurat o rețea de infractori care exploata refugiați ucraineni pentru a produce ilegal tutun și țigări.Grupul infracțional opera pe teritoriul a trei regiuni din Spania, polițiștii reușind să aresteze 27 de persoane implicate. Infractorii au reușit să aducă în țară cantități mari de tutun pe care îl transformau în țigări contrafăcute, potrivit digi24.ro.

Fabricile ilegale, unde erau obligați să muncească refugiați ucraineni, în condiții foarte proaste, produceau zilnic mai mult de 500.000 de pachete de țigări contrafăcute care urmau să fie vândute apoi în Spania și în afara țării.

 Polițiștii spun că ucrainenii, care au fugit din țara din cauza invaziei rusești, locuiau înghesuiți în adăposturi improvizate în interioriul fabricilor ilegale. Refugiații erau forțați să muncească ore în șir și nu aveau voie să iasă din spațiul respectiv pentru a nu fi descoperiți, în condițiile în care unii dintre ei intraseră ilegal în Spania.

Autoritățile spaniole au confiscat produse din tutun în valoare de 37,5 milioane de euro, mașini de lux, bijuterii și sume mari de bani cash în urma raidului, peste 20 de locuințe, spații industriale și magazine fiind percheziționate.

 Prima fabrică ilegală a fost descoperită la o fermă de găini în apropiere de Sevilla, la finalul lui 2021, ceea ce i-a condus pe polițiști spre alte două operațiuni, în estul regiunii Valencia și în La Rioja, în nord. Polițiștii spanioli au fost ajutați inclusiv de agenția europeană Europol.Conform ONU, sunt aproape opt milioane de refugiați ucraineni peste tot în Europa. Peste 160.000 sunt înregistrați în Spania.

Protest spontan al minerilor de la cariera Jilț Sud