Curent electric
Curent electric . Sursa foto: economedia.ro

O avarie majoră la reţeaua electrică din Pakistan a făcut ca aproape 220 de milioane de oameni să rămână fără curent electric. Ministerul pakistanez al Energiei a anunţat că reţeaua naţională a cazut la ora locală 07.34, pana de curent de luni fiind cea mai extinsă din Pakistan de după 2021, când ţara a rămas câteva ore fără curent electric, din cauza unei probleme tehnice, potrivit ziare.com.

“Lucrările de întreţinere a sistemului se desfăşoară cu rapiditate”, a precizat ministerul. 

S-a restabilit curentul electric la un număr limitat de reţele, în capitala Islmaabaad şi în oraşul Peshawar. Întreruperea masivă de curent s-a produs în contextul în care economia ţării se confruntă cu numeroase probleme, inclusiv cu o criză a energiei.

“Lucrările de întreţinere a sistemului se desfăşoară cu rapiditate”, a precizat ministerul.S-a restabilit curentul electric la un număr limitat de reţele, în capitala Islmaabaad şi în oraşul Peshawar. În această lună, premierul Shehbaz Sharif a anunţat obligativitatea de reducere cu 30 la sută a consumului de energie electrică în toate departamentele federale. De asemenea, guvernul a decis ca pieţele să se închidă la ora 20.30 iar restaurantele la ora 22.00.

Protest spontan al minerilor de la cariera Jilț Sud