Patru persoane, prinse apelând la mila publică la Cluj-Napoca

Ele pretindeau că reprezintă o asociație pentru persoane cu dizabilități, dar în realitate obțineau bani în scopuri personale

Patru persoane au fost prinse de polițiști că se foloseau de denumirea unei asociații pentru persoane cu dizabilități, pentru a obține bani sub formă de donații. Polițiștii clujeni au efectuat cercetări, în data de 11 iunie 2023, în zona unui centru comercial din ClujNapoca, potrivit ziare.com.

La fața locului au descoperit mai multe persoane care pretindeau că sunt de la o asociație pentru persoane cu dizabilități, dar în realitate aceștia apelau la mila clujenilor pentru a obține bani în scopuri personale.

„Patru persoane, doi bărbați și două femei, ar fi apelat la mila publicului, prin declinarea de calități mincinoase, aparent a unor reprezentanți de asociații caritabile care colectează donații pentru cauze specifice, dar și prin invocarea unor dizabilități, însă banii obținuți ar fi fost folosit în scopuri personale. La momentul depistării, aceștia se deplasau cu un autoturism pe strada Moldovei, iar în urma controlului vehiculului au fost identificați și ridicați peste 12.000 de lei, 20 de euro și 1.000 de forinți. Persoanele depistate ar fi menționat că sumele provin din donații pentru falsele cazuri medicale și sociale prezentate trecătorilor, prin folosirea denumirii unei asociații umanitare, respectiv a falselor atribuții ale acestora în cadrul ei și a dizabilităților invocate de una dintre femei”, a transmis  IPJ Cluj. Polițiștii au identificat asupra acestora liste în care figurau numele persoanelor care au donat bani, după ce le-ar fi fost prezentate apeluri umanitare false. În cauză sunt continuate cercetări pentru a fi stabilite toate aspectele de interes, inclusiv prejudiciul total înregistrat.

Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului