ONU avertizează că va urma o nouă creştere a preţurilor produselor alimentare

Potrivit Naţiunilor Unite, ruperea uriaşului baraj de la Kahovka de pe fluviul Nipru va avea un impact considerabil asupra securităţii alimentare mondiale.

Naţiunile Unite au transmis un avertisment în privinţa impactului uriaş asupra securităţii alimentare. Preţurile la produsele alimentare vor creşte, potrivit antena3.ro.

Naţiunile Unite au avertizat marţi că ruperea uriaşului baraj de la Kahovka de pe fluviul Nipru (în sudul Ucrainei) va avea un impact considerabil asupra securităţii alimentare mondiale.

Martin Griffiths, responsabilul ONU pentru ajutor umanitar, a declarat că impactul asupra securităţii alimentare ar putea fi semnificativ. „Este vorba de un grânar, toată zona aceea care coboară spre Marea Neagră şi Crimeea este un grânar nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume”, a declarat Griffiths.”Deja ne confruntăm cu dificultăţi în materie de securitate alimentară; sunt sigur că preţurile la produsele alimentare vor creşte în mod cert”, a adăugat el. „Este aproape inevitabil că vom vedea enorme, enorme probleme cu recoltarea şi semănatul pentru următoarea recoltă. Aşadar, vom asista la un impact semnificativ asupra securităţii alimentare mondiale – asta este ceea ce se va întâmpla”, a afirmat oficialul ONU. Ucraina şi Rusia sunt doi dintre cei mai mari producători agricoli din lume.

Romsilva: Aproape 20 de milioane de puieţi forestieri plantați în campania de împăduriri de primăvară