Peste 100 de nuntași au murit după ce s-au scufundat cu barca într-un râu din Nigeria

Din câte se știe până acum, majoritatea pasagerilor nu purtau veste de salvare.

Inundatie
Inundatie

Peste 100 de oameni care se întorceau de la o nuntă au murit în Nigeria, după ce barca în care erau s-a scufundat într-un râu, au anunţat poliţia şi autorităţile locale. Printre victime sunt femei și copii. Ambarcațiunea transporta oamenii către statul Kwara din statul Niger (vest) când s-a produs accidentul, au indicat poliţia locală şi biroul guvernatorului statului, care nu au precizat cauzele naufragiului, potrivit digi24.ro

 Accidentul a avut loc în jurul orei 3 noaptea. Din câte se știe până acum, majoritatea pasagerilor nu purtau veste de salvare.
.

„Până în prezent am numărat 103 morţi. Peste 100 de persoane au fost salvate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Kwara, Okasanmi Ajayi. „Cercetările sunt în curs de desfăşurare, ceea ce înseamnă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi”, a adăugat el. Victimele se întorceau din districtul Patigi, în statul Kwara, după ce au participat la o nuntă în statul Niger, potrivit biroului guvernatorului statului Kwara.
Naufragiile pe râurile şi fluviile din Nigeria sunt frecvente. Cel mi des ele se produc din cauză că ambarcaţiunile sunt supraîncărcate, prost întreţinete sau nu respectă regulile de siguranţă. Chiar în aceeași zonă aflată aproape de confluența a două râuri mari, acum doi ani, 160 de oameni s-au înecat când barca în care erau, s-a scufundat.

Luminile de întâlnire sau luminile diurne, obligatorii pe toate drumurile publice