Traian Băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu s-a arătat foarte optimist după ce, duminică, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar general al Capitalei. Băsescu, care a mai fost primar în perioada 2000-2004, a declarat la ieșirea de la Biroul Electoral Municipal că va lua cel puțin 30 la sută dintre voturile bucureștenilor, mai mult, că a intrat în această cursă „motivat” de către liberali.

„PMP va rămâne loial alianţei cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur şi simplu ne-au umilit. Şase luni de când s-a convenit susţinerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianţă la Bucureşti şi cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca şi comportament. Dar asta nu înseamnă că noi nu ne vom ţine cuvântul de a-i susţine până la ultimul vot”, a precizat Băsescu.

Fostul președinte al României, Băsescu a reamintit că principalii săi contracandidați sunt Nicușor Dan și Gabriela Firea, actualul primar.

„Nu am o analiză pe rupturi, dar am o analiză pe electorat. Şi vă pot spune că voi face peste 30 la sută în opţiunea de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30 la sută”.

Întrebat care consideră că sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă bucureștenii, Băsescu a spus că încălzirea, apa caldă și poluarea.

„Au rămas la stadiul la care le-am lăsat. Fondul problemei în București este poluarea, care trebuie rezolvată, în primul rând reducând pierderile de energie”, a subliniat candidatul Băsescu.

Citește și: Sondaj Sociopol. Gabriela Firea conduce în preferințele bucureștenilor

#News