Simona Halep și-a adjudecat cel de-al 21-lea trofeu al carierei, după o victorie lejeră cu belgianca Elise Mertens (locul 23 WTA), scor 6-2, 7-5, în finala turneului WTA de la Praga.  Pentru româncă acesta este al doilea trofeu din acest an, după cel de la Dubai.

Cu acest trofeu, Simona i se alătură americancei Sofia Kenin (locul 4 WTA), ambele cu câte două trofee în sezon. Kenin este campioana de la Australian Open (în premieră) și de la Lyon Open.  

„M-am simțit foarte bine la Praga”, a declarat Simona Halep la festivitatea de premiere, după ce le-a mulțumit organizatorilor pentru toate eforturile făcute pentru un turneu în siguranță.

În proba de dublu, perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru a pierdut finala, în fața perechii Lucie Hradecka/ Kristyna Pliskova (Cehia), scor 2-6, 2-6.

US Open fără vedete

Încă un nume din tenisul feminin a anunțat că nu va participa la US Open (31 august -13 septembrie), campioana en-titre, Bianca Andreescu. „Am luat dificila decizie să nu mă întorc la New York în acest an.

Am făcut acest pas pentru a mă putea focusa pe forma mea fizică și pentru a mă asigura că mă întorc gata de joc la cel mai înalt nivel.

Victoria de la US Open de anul trecut a fost cel mai înalt punct al carierei mele de până acum și îmi va lipsi”, a scris Bianca Andreescu pe o rețea de socializare.

Pe lista de jucătoare renumite care și-au anunțat retragerea de la US Open se află Ashleigh Barty, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Svetlana Kuznetsova și  Belinda Bencici.

Simona Halep, devenită principala favorită a turneului de Grand Slam de la New York, a precizat că după finala de la Praga va lua o decizie în legătură cu participarea la US Open, ea având ca dată limită de renunțare cu o săptâmănă înainte de start.

Citește și: US Open, prevederi inedite. Simona Halep trebuie să semneze că „își asumă moartea”

#News