Ediția din acest an a turneului de Grand Slam US Open aduce cu sine și câteva lucruri inedite. În contextul pandemiei cu noul coronavirus, organizatorii îi forțează pe sportivi să semneze că „își asumă, în mod voluntar, întreaga răspundere, inclusiv moartea, prin participarea la US Open”, se arată într-un document publicat pe twitter.

Mai mult, sportivii vor fi testați o  dată la 7 zile, iar cei care au fost deja infectați cu noul coronavirus, precum Novak Djokovic, Grigor Dimitrov ori Borna Coric, din patru în patru zile.

Nici infectarea unui membru al staffului nu este o bucurie pentru jucători.  Dacă un membru din staff se îmbolnăvește, iar sportivul a fost în contact cu el, jucătorul va fi descalificat și carantinat 14 zile.

Simona Halep se află pe lista celor înscriși la US Open, care va începe pe 31 august, însă aceasta nu a luat o decizie definitivă cu privire la participarea la Flushing Meadow, data finală de anunțare a participării fiind cu o săptămână înainte de startul celui de-al treilea Grand Slam al anului.

Până atunci, marți, 11 august, Simona Halep va debuta în turneul de la Praga (Cehia), unde în primul tur o va întâlni pe Polona Hercog. Tot astăzi, va juca și în proba de dublu, alături de cehoaica Barbora Strycova.

Citește și: Simona Halep, la US Open

Hashtag News