Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susține că o creștere cu doar 14% a pensiilor ar fi insuficientă. Respectiva mărire ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie anul curent, după cum s-a anunțat. În aceeași ordine de idei, Tăriceanu reamintește, de asemenea, că în luna decembrie a lui 2019, liberalii ar fi promis o creștere de 40%, sugerând că bugetul ar fi capabil să susțină o astfel de mărire.

„Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele.

Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!”, declară Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: „Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii!”

„P.S.: Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid.”, adaugă la final Tăriceanu.

Reamintim că din luna decembrie a anului trecut, România a fost, la rândul ei, „luată prin surprindere” de pandemia de Coronavirus.

Citește și: Cu Tăriceanu cap de listă, ALDE își anunță candidații de sector

#News