Barbara Lazovic

Echipa feminină de handbal CSM București a primit un wildcard din partea Federației Europene și va evolua și în viitorul sezon al Ligii Campionilor astfel că, oficialii „Tigroaicelor” lucrează în această perioadă la definitivarea lotului cu care vor aborda meciurile din cele trei competiții în care este angrenată gruparea finanțată de Primăria Generală a Capitalei (Liga Națională, Cupa României și Liga Campionilor). Ultimele achiziții sunt extrema stângă Martine Smeets și interul dreapta Barbara Lazovic.

CSM București ajunge astfel, la cinci transferuri pentru sezonul 2020/2021, după ce încă din prima parte a anului au fost anunțate achizițiile jucătoarelor Alexandrina Barbosa și Siraba Dembele și revenirea Biancăi Bazaliu de la Corona Brașov.

Martine Smeets este campioană mondială en-titre cu Olanda. Handbalista a evoluat în prima parte a acestui an în Franța, la Metz, dar contractul ei a expirat luna trecută și a bătut palma cu oficialii CSM-ului. Smeets a mai evoluat în carieră la Thuringer și Bietigheim cu care a jucat în Liga Campionilor.

Barbara Lazovic-Varlec este o mai veche cunoștință a fanilor „Tigroaicelor”. Slovena revine la CSM București după un sezon petrecut la Buducnost alături de care s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Interul dreapta a mai jucat în carieră la Krim Ljubljana și Vardar Skopje.

La capitolul plecări, Nora Mørk și-a reziliat contractul cu multipla campioană a României, deși mai avea un an de angajament. „CSM București și Nora Mørk au decis, de comun acord, încetarea relațiilor contractuale. Din cauza unor probleme de sănătate serioase în familia sportivei, norvegianca a solicitat încheierea colaborării cu clubul nostru, pentru a reveni în țara natală și a le fi alături celor apropiați”, a anunțat clubul pe pagina oficială.

Transferată la începutul sezonului trecut, Nora a câștigat o Supercupă a României alături de tigroaice, meci în care s-a și accidentat. Ulterior, Mørk a suferit o operație la ligamentele piciorului stâng și a urmat un program de recuperare. Revenirea pe teren era programată pentru luna aprilie, dar aceasta nu a mai avut loc, întrucât toate competițiile au fost suspendate din cauza pandemiei.

Citește și: CSM București va juca în Liga Campionilor!

HashtagNews.ro