Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan îi liniștește pe iubitorii sportului, mai ales a handbalului feminin, precizând că venirea sa la „butoanele” PMB nu înseamnă renunțarea la proiectele fostului edil, totodată a anunțat că își dorește ca sportul să aibă finanțare și din alte surse.

Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem. Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”, a afirmat Nicuşor Dan, într-un interviu la RFI.

„Deci în orice caz, nu o să avem o decizie brutală în privința ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce privește finanțarea ei pe anii următori”, asigură primarul ales al Capitalei.

Schimbarea abordării sportului poate fi greșită

„Nu s-au făcut modificări în organigramă, noi ne vedem de antrenamente, la ce ne pricepem. Cred că în România nu sunt multe domenii în care activăm la nivel de excelenţă şi unde facem asta ar trebui să ne îngrijim de acest domeniu. De aceea, o altă abordare legată de sport în Bucureşti şi în România ar fi greşită”, a spus antrenorul CSM, Adrian Vasile, citat de digisport.ro.

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti este una dintre cele mai puternice din Europa, participând frecvent în ultimii ani în Liga Campionilor, competiţie pe care a şi câştigat-o în 2016. CSM Bucureşti, club susţinut de Primăria Capitalei, are 14 secţii sportive, inclusiv de scrabble, yachting sau motociclism.

Citește și: Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, infectată cu Covid

#News