Un caz pozitiv de Covid în rândul angajaților unui hotel unde sportivii au stat în carantină de la sosirea în Australia a pus pe jar organizatorii turneelor de tenis. Astfel, s-a luat decizia ca toate meciurile de joi să fie anulate, cele 600 de persoane cazate, sportivi și membrii ai staffurilor, urmând să fie testate Covid și izolate până la obținerea unui rezultat negativ.

Astfel, după ce au petrecut cele două săptămâni obligatorii în carantină, jucătorii au crezut că au scăpat de pericolul unor infectări în masă, însă iată că organizatorii sunt acum nevoiți să facă din nou testare la scară largă pentru a determina dacă jucătorii s-au infectat după un posibil contact cu angajatul descoperit pozitiv.

 „Acest lucru ar putea avea un impact asupra programului de joi al pregătirilor, dar în acest moment nu are impact asupra Australian Open în sine”, care urmează să înceapă luni, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews.

Joi, Simona Halep urma să joace atât la simplu (cu Ekaterina Alexandrova), cât și la dublu. Irina Begu urma să se dueleze cu Naomi Osaka în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, iar Sorana Cîrstea trebuia să joace la Yarra Valley Classic, cu elvețianca Belinda Bencici.

Programul meciurilor pentru ziua de vineri vor fi anunțate în cursul zilei de joi, au precizat organizatorii.

Şase turnee de pregătire, toate desfăşurate la Melbourne Park, ca şi turneul de Australian Open, au loc în paralel săptămâna aceasta.

Situația este extrem de dificilă, având în vedere că pe 8 februarie au urma să înceapă primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Șase pentru România la AO

România va avea în total şase reprezentante la simplu, Simona Halep, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu (lucky loser). Turneele de calificări au avut loc cu o lună în urmă, la Dubai (feminin), respectiv Doha (masculin), nu cum era obișnuința, direct în Australia, chiar înaintea Grand Slamului. Acest lucru a fost ca o măsură de prevenire a răspândirii Covid, având în vedere că sportivii au fost nevoiți să stea în carantină pentru două săptămâni.  

Altfel, tragerea la sorţi a tablourilor principal de simplu va avea loc joi, la Melbourne, de la ora 09.00 (ora României).

Citește și: Simona Halep, lăudată de WTA în startul sezonului