James Blunt / Foto: The Today Show

Artistul britanic James Blunt a fost victima unui jaf comis de doi români care face fac parte dintr-un grup infracțional care își „câștiga banii de buzunar” din astfel de acțiuni, în insula spaniolă Ibiza. Potrivit Periodico di Ibiza, cei doi au fost arestați de curând de Garda Civilă spaniolă.

De la făptași ar fi fost recuperate două sculpturi în valoare de 70.000 de euro – fiecare bucată, tablouri celebre, ceasuri din secolul al XIX-lea, o colecţie cu vinuri alese, tacâmuri din aur şi argint, bijuterii plus alte obiecte valoroase. Prejudiciul recuperat s-a ridicat la suma de circa 300.000 de euro.

James Blunt, păgubit de grupul infracțional din care făceau parte și cei doi români 

Din casa lui James Blunt, invidizii au sustras obiecte cu valoare sentimentală pentru familia acestuia (o baionetă din al doilea război mondial – amintire din perioada când Blunt era ofițer NATO în Kosovo și un ceas de buzunar vechi), bijuterii, haine din garderoba de scenă a artistului, sculpturi, tablouri celebre și sute de sticle de vin scump. Aceștia nu s-au oprit aici, așadar au băgat „în desagă” inclusiv coniac și șampanie, si acestea făcând parte din categoria celor de top.

Având în vedere că printre lucrurile care i-au fost furate artistului se numără și anumite obiecte cu mare valoare sentimentală, să sperăm doar că, romantic cum îl știm, James Blunt nu le-a spus hoților români: You’re not beautiful.

Potrivit declarațiilor poliţiei din Ibiza, grupul infracțional este unul care s-ar putea, foarte ușor, include în categoria celor profesionite.

Tactica de lucru: În primă instanță proprietăţile vizate erau monitorizate o perioadă, pentru a se asigura că nu e nimeni acasă, ca mai apoi, în timpul nopții, să intre nestingheriți în locuințele pe care voiau să le jefuiască.

Citește și: Actrița Evan Rachel Wood îl acuză pe Marilyn Manson de abuz