Cât valorează o viață: 5.000 de lei, pentru victimele de la „Balș”

Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a spus premierul

O măsură propusă, în cursul zilei de astăzi, în ședința de Guvern susținută de premierul Florin Cîțu, se referă la compensarea unui dezastru cu bani. Mai exact, Guvernul propune ca victimele ori familiile victimelor (inclusiv decedații) din incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală, să primească suma de 5.000 lei, adică echivalentul a (aproximativ) două salarii minime pe economie. „Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei”, a spus Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, potrivit Digi24.

Victimele de la „Balș” urmează tradiția „Piatra Neamț”

Pentru a nu lăsa impresia că discriminează victimele altor tragedii din România, premierul Florin Cîțu a menționat, de asemenea, că același tip de ajutor ar fi fost acordat inclusiv victimelor de la incendiul de la Piatra Neamț.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora.”, a mai declarat premierul Cîțu, astăzi, în urma ședinței de Guvern.

Până în momentul de față, bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Adunând cei câțiva răniți, constatăm că suma totală scoate Guvernul pe plus, ca să nu mai menționăm faptul că suma, în sine, dată fiecărui nefericit care a avut ghinionul să se afle, în acea zi, în spital, nici nu îl încălzește, nici nu-i plătește tratamentele suplimentare, și nici nu-i ține de foame mai mult de două luni, în cazul în care știe cum să-și drămuiască banii, firește. Cât despre familiile celor care au decedat, lucrurile sunt cu atât mai tragice: suma de 5.000 lei nu acoperă costurile unei înmormântări, cu atât mai puțin nu va reuși să șteargă din suflet durerea.

Citește și: Cîțu nu te mai amendează, dar te închide temporar