Simona Halep, lăudată de WTA în startul sezonului

Simona Halep, favorita numărul 1 a turneului WTA 500 „Gippsland Trophy” de la Melbourne, a reușit un meci foarte bun în fața rusoaicei Anastasia Potapova, pe care a învins-o în 78 de minute, scor 6-4, 6-4.  În optimile de finală, românca a evoluat direct în turul secund, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre nemțoaica Laura Siegemund și australianca Destanee Aiava.

„A fost destul de greu, nu am mai jucat din octombrie anul trecut. Am vrut să simt jocul, să simt terenul. Știam că va fi un meci dificil. Nu a fost un meci ușor, am dat totul pe teren. Sunt puțin mai rapide condițiile în acest an, terenul, mingile. Mereu este greu să joci împotriva unei jucătoare puternice, indiferent de condiții, dar acum a fost cu atât mai dificil. Atmosfera a fost frumoasă, mă bucur să văd spectatori din nou în tribune. Vă mulțumesc pentru sprijin”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Pentru modul în care a gestionat meciul, unde în setul secund era condusă cu 3-1, Simona Halep a fost lăudată de cei la WTA Tennis. „Defensiva divină a Simonei Halep şi precizia loviturilor sale în lung de linie au împiedicat-o pe rusoaică să se desprindă. Pe măsură ce se avansa în set, Halep a reacţionat interesant la fiecare minge trimisă de Potapova şi a încheiat gameul de 5-4 cu un lung de linie câştigător direct pe tuşă. Apoi a servit nereturnabil şi a obţinut victoria”, au scris cei de la wtatennis.com.

Pentru Simona Halep aceasta a fost al doilea meci din 2021, după cel demonstrativ de săptămâna trecută, când a învins-o în trei seturi pe australianca Ashleigh Barty (liderul mondial).

De altfel, Barty este principala favorită a unui alt turneu WTA 500, Yarra Valley, tot la Melbourne, unde în turul secund va juca împotriva româncei Ana Bogdan.

Cele două turnee, Gippsland Trophy și Yarra Valley Classic,  pot fi considerate „preambulul” Grand Slamului Australian Open, ce se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu o întârziere de trei săptămâni față de obicei, din cauza pandemiei.

Citește și: Simona Halep, șapte ani la rând în Top 10