Ritualul botezului, contestat de o petiție Declic

Petiția a strâns, în mai puțin de o oră, peste 1.000 de semnături

În urma evenimentelor ce au dus la decesul bebelușului, la scurt timp după ce acesta a fost scufundat în cristelnița, s-a înființat o nouă petiție menită să rearanjeze ritualul botezului, astfel încât acestea să nu mai pună viețile micuților botezați în pericol, anunță Mediafax.

Declic condamnă ritualul botezului, cel care a dus la decesul bebelușului din Suceava

Având în vedere situațiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniță, Biserica trebuie să reglementeze urgent această practică! Nu cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile și chiar absurde!”, au declarat cei de la Declic, de altfel răspunzător pentru multe dintre petițiile inițiate în ultima vreme, la noi în țară.

Potrivit Declic, ritualul botezului ar trebui să se facă doar prin udarea simbolică a creștetului bebelușului cu un pic de apă provenită din cristelniță, nu prin scufundarea acestuia în recipientul mai devreme menționat, catalogând modalitatea prezentă ca fiind una caracterizată de „smuceli și chiar brutalitate”.

La momentul scrierii acestui articol, mai exact la doar o oră de la inițierea petiției, s-au strâns peste 1.000 de semnături.

Reamintim că bebelușul de numai șase săptămâni ce a fost botezat, în cursul zilei de duminică, la o parohie din Suceava, a prezentat semne vitale slăbite imediat ce a fost scos din cristelniță, urmând ca în cursul nopții de duminică spre luni acesta să intre în stop cardiorespirator și să decedeze. Potrivit medicilor, bebelușul avea probleme medicale încă de dinaintea botezului, fiind născut prematur.

A fost deschis un dosat penal în rem, pentru ucidere din culpă.

Citește și: Bebelușul de la Suceava, aflat în stare gravă, a decedat