Cruzime fără margini în apropierea unei mănăstiri din județul Galați, unde zeci de câini fără stăpân au fost prinși de persoane necunoscute, băgați în saci de rafie și aruncați într-o groapă de gunoi. Asociația „Help Lăbuș” a reușit să salveze o parte dintre animale, iar Poliția a intrat deja pe „fir” și face cercetări în acest caz. 

„Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare. Capturare ilegală şi traumatizantă de câini în com Tudor Vladimirescu. 5-6 bărbaţi înarmaţi cu ţevi, laţuri şi saci au prins într-un mod barbar câinii din incinta şi împrejurimile Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Prinşi în acţiune de către voluntarii „Ajutaţi-l pe Lăbuş Galaţi”, au reuşit să facă nevăzută maşina în care erau „depozitaţi” câinii în saci de rafie, legaţi la gură; la scurt timp am găsit câinii maltrataţi (scoşi din saci) într-o curte închisă cu destinaţia groapă de gunoi din incinta mănăstirii. Se poate vedea că la această groapă există leşuri de câini mâncate de ceilalţi câini în viaţă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii asociaţiei.

Cazul a intrat în atenția Poliției

A fost identificat proprietarul mașinii, iar în urma plângerii pentru „rele tratamente și cruzime față de animale”, cei vinovați vor trebui să răspundă în fața legii.

„În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, pe pagina Asociației „Help Lăbuș”, a unor imagini în care apar mai mulți câini comunitari care ar fi fost băgați în saci de rafie precum și a altora care s-ar afla într-un spațiu amenajat pentru depozitarea gunoiului din zona unei mănăstiri din localitatea Tudor Vladimirescu, județul Galați,  fiind precizat faptul că aceștia ar fi fost supuși unor rele tratamente, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Biroul pentru Protecția Animalelor s-au autosesizat  cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

În cauză urmează a se efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au comis aceste fapte, pentru identificarea autorilor și pentru administrarea probatoriului necesar în vederea tragerii la răspundere conform legii”, au transmis IPJ Galați, citați de Help Lăbuș.

Astfel, tragem un semnal de alarmă cu privire la prevenție și încurajăm castrarea animalelor fără stăpân pentru ca înmulțirea necontrolată a acestora să nu mai fie o corvoadă pentru nimeni, nici pentru cei care au grijă de animale, în centrele specializate, nici pentru autorități, care ne taxează pe fiecare în parte cu „taxa de ecarisaj”, dar străzile de prin cartiere încă abundă de câinii comunitari, câinii nimănui.

Citește și: Alegi să-ți abandonezi animalul de companie? Alege să plătești și 3.000 de lei amendă