Anchetă la Floreasca: cadavrul unui pacient decedat de Covid-19, de negăsit

Se suspectează încurcarea cadavrelor

Anchetă la Spitalul Floreasca unde cadavrul unui pacient decedat de Covid-19 a dispărut din spital. Pacientul ar fi decedat în data de 31 decembrie a anului trecut, fiind internat în secția ATI, în urma manifestărilor grave ale infectării cu Covid-19. Rudele sunt cele care au alertat autoritățile după ce cadavrul pacientului nu a putut fi găsit pentru a fi predat pentru înmormântare.

Parchetul a luat act de cele întâmplate, deschizând o anchetă. De asemenea, în cadrul Spitalului Floreasca s-a deschis o anchetă suplimentară, pentru a se depista vinovatul pentru cele întâmplate. Se suspectează încurcarea cadavrelor.

„În cauză au fost declanșate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

În contextul activităților de cercetare urmează a se stabili situația concretă a trupului neînsuflețit.

Urmare informațiilor apărute în mass media, cu privire la o situație înregistrată la o unitate spitalicească din sectorul 1, facem următoarele precizări :

Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale.

Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt”, anunță Parchetul.

Citește și: Puțin peste 3.000 de noi cazuri Covid, în ultima zi

#News