Cauza morții lui Sebastian Corbei, băiatul dat dispărut în luna ianuarie

Băiatul a fost fost dat dispătut în luna ianuarie și găsit decedat în luna aprilie, într-un tufiș

Sebastian Corbei / Foto: Știrile PRO TV

În data e 9 ianuarie a anului curent, Sebastian Corbei, un băiat în vârstă de 7 ani din județul Arad era dat dispărut chiar de familia acestuia. Potrivit declarațiilor mamei acestuia, Sebastian ar fi plecat de acasă dimineața și nu s-ar mai fi întors acasă, ceea ce i-a ridicat mamei semne de întrebare. La momentul respectiv au fost luate în calcul mai multe ipoteze, fiind vizat inclusiv ciobanul de la stână la care se ducea, în mod frecvent, băiatul.

De atunci, echipele de salvatori, ajutați de localnici, l-au căutat zilnic pe Sebastian Corbei pe o rază de 100 km, timp de două săptămâni. În paralel, mama băiatului se declara convinsă că acesta ar fi fost răpit de cineva.

Sebastian Corbei a fost găsit decedat în data de 3 aprile

În data de 3 aprilie, cadavrul unui copil era găsit într-un tufiș situat pe un câmp, între localitățile Mișca și Vânători, din județul Arad. În urma analizelor post-mortem s-a stabilit faptul că este vorba, într-adevăr de Sebastian, băiatul dat dispărut încă din ianuarie.

De ce a murit Sebastian?

Conform rezultatelor de până la această oră, Sebastian Corbei nu ar fi avut parte de o moarte violentă, ci una cauzată de condițiile meteorologice. Se bănuiește că acesta s-ar fi pierdut, astfel că ar fi încercat să se adăpostească în tufișul în care a fost, de altfel, găsit, unde ar fi decedat, cel mai probabil din pricina frigului. Ancheta este încă în desfășurare.

„Analizele ADN arată că trupul găsit la începutul lunii aprilie este al lui Sebastian Corbei. Urmează să primim şi raportul complet. Ancheta este încă în desfăşurare”, a declarat procurorul Ciprian Olivian Puf de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş – judeţul Arad, pentru News.ro.

Rămâne, totuși, o întrebare: de ce nu a fost Sebastian găsit atunci când s-au efectuat căutările amănunțite, de vreme ce acestea au avut un perimetru de 100 km? Mai mult decât atât, băiatul a fost găsit lângă localitatea Vânători, unde locuia, de altfel. Întrebări care, cel mai probabil, vor rămâne fără răspuns.

Citește și: CTP i-a făcut „botezul” Ioanei Mihăilă