Militarii americani au fost instruiți de specialiști români

„La activitatea au participat şi specialişti din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est şi UNESCO România”, au anunțat reprezentanții MApN

Potrivit MApN, militarii americani din cadrul Batalionului 2-5 Cavalerie au fost instruiți de specialiști militari români. Antrenamentul s-a desfășurat la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din București, relatează Mediafax.

Reprezentanții MApN au anunțat că militarii americani au fost instruiţi la Universitatea Naţională de Apărare Carol I

Citește și: Joe Biden renunța la zidul lui Trump

„Un specialist CIMIC în Afaceri Culturale de la Batalionul 1 CIMIC a participat alături de instructorii Departamentului Regional de Management al Crizelor şi Operaţii Multinaţionale (DRMCOM) din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I la instruirea unui grup de militari americani ai Batalionului 2-5 Cavalerie din Statele Unite ale Americii. La activitatea au participat şi specialişti din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est şi UNESCO România”, au anunțat reprezentanții MApN.

Conform declarațiilor reprezentanților MApN, militarii din Batalionului 2-5 Cavalerie al Statelor Unite ale Americii au avut parte de o sesiune de instruire care a fost organizată prin bunăvoința DRMCOM, ca parte integrantă a pachetului de instruire a militarilor americani, pe teritoriul țării noastre.

Astfel, evenimentul este unul de mare importanță pentru MApN, sesiunea de instrucție subliniind vasta pregătire a militarilor români, calificați pentru a-i instrui pe cei americani.

Citește și: Bitcoin a atins un nou prag istoric, de aproape 50.000 de dolari