CCR

Șeful cancelariei premierului Ionel Dancă a reacționat, astăzi, după ce Curtea Constituțională (CCR) a dat drepturi depline Parlamentului pentru organizarea alegerilor parlamentare, în totală contradicție cu reglementările inițiale, cele potrivit cărora acestea ar fi urmat să fie organizate, la dispoziția Guvernului, în data de 6 decembrie 2020.

Potrivit lui Ionel Dancă, o analiză urmează a fi făcută, pentru a se vedea ce soluții va găsi, până la urmă, Guvernul, pentru a trece de acest impas.

„Hotărârea Guvenului este în vigoare în momentul de faţă şi tot calendarul aferent organizării alegerilor pentru data de 6 decembrie. Am văzut motivarea, aşa cum a fost publicată. Urmează să facem o analiză asupra acestui conţinut şi să decidem care sunt căile de urmat”, a afirmat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, întrebat despre subiect.

Ce spune CCR

„Prin urmare, Hotărârea Guvernului nr.744/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.816 din 4 septembrie 2020, deşi emisă cu respectarea legii în vigoare la data respectivă [art.6 alin.(2) din Legea nr.208/2015], îşi încetează de drept efectele în urma intrării în vigoare a legii criticate”, se arată în motivarea CCR.

Acestea fiind spuse, data alegerilor parlamentare rămâne, astfel, în coadă de pește.

Citește și: Alexandru Rafila, surpriza de pe lista PSD pentru „parlamentare”

#News