Alexandru Rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof. Alexandru Rafila va figura primul pe lista pentru Camera Deputaților, din partea PSD, pe lista din București, au anunțat surse politice pentru Republica.ro.

Potrivit Republica.ro, Rafila nu a dorit să confirme, dar nici nu a infirmat informația.

La alegerile locale, Pro România i-a propus lui Rafila să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei. El a refuzat oferta. „Nu candidez la primărie. Unul dintre motivele extrem de serioase este că ne aflăm într-o periodă dificilă. Consider că expertiză mea e mai utilă în zona sănătății publice decât ar fi în administrația locală”, a declarat Rafila, la acel moment.

Social democrații încearcă să scape de numele controversate din partid, înaintea alegerilor parlamentare. Potrivit unor surse din partid, citate de Digi24, pe lista viitorilor parlamentari ai PSD nu se vor mai regăsi Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Carmen Dan.

Cine este Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a absolvit Medicina în 1987, a obținut titlul de doctor în 2004, iar din 2000 a fost medic primar în specialitățile Medicină de Laborator, Microbiologice și Sănătate Publică. În prezent este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Rafila a deținut funcțiile: director al Institutului Naţional de Sănătate Publică, secretar de stat pe probleme de Asistenţă medicală şi Sănătate publică, consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe politici de sănătate, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Dr Rafila este și expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene, activitatea sa profesională fiind recunoscută peste hotare, potrivit dcmedical.ro.

Citește și: Rafila, despre „scenariul catastrofal”, care poate bloca sistemul de sănătate

#News