Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a hotărât luni, 12 octombrie, că se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, atât în interior, cât și în exterior. Totodată, instituțiile publice și private din mai multe localități din județ, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, le este recomandată decalarea programului de lucru.

„Începând cu data de 13 octombrie 2020, la nivelul municipiului Galaţi (1,87) şi comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Iveşti (4,64), Şendreni (1,96) şi Vânători (1,58) unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri/1.000 de locuitori, în toate spaţiile publice, atât cele interioare, cât şi cele exterioare, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, se arată în decizia CJSU Galaţi.

La nivelul județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 12.10.2020, următoarele…

Publicată de Instituția Prefectului – județul Galați pe Luni, 12 octombrie 2020

În cadrul aceleiași ședințe, s-a decis şi ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi să transmită zilnic prin aplicaţia RO-ALERT mesaje pentru respectarea măsurilor preventive împotriva îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, la nivelul localităţilor aminitite mai sus.

Și în județul Brăila a fost impusă obligativitatea purtării măștii de protecție. Reamintim, în weekendul trecut, pe Faleza Dunării din Brăila a avut loc un festival gastronomic, finanțat din fonduri europene, dar la care participanții nu au respectat normele de protecție, nici distanța fizică, nici purtatul măștii. În municipiul Brăila, incidența îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile a depășit 1.5 la mia de locuitori.

Citește și: O localitate din Galați, în carantină

#News