PMB și ASSMB luptă împotriva coronavirusului

Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prezintă situația actualizată privind evoluția internărilor în cele două unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina.

Conform raportării ASSMB, duminică, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cu 5 mai mulți decât sâmbătă, dintre care 13 (8 mai mulți decât la precedenta raportare) se află la Terapie Intensivă (ATI). În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 641 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 323 din Bucureşti-Ilfov şi 318 din celelalte judeţe ale ţării.

În comunicatul ASSMB se menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase și că nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru acest spital, întârziind nepermis de mult eliberarea acestui document. Aceasta în condiţiile în care instituţia are la dispoziţie toată documentaţia necesară, iar apelurile publice ale pacienţilor cronici şi personalului medical, prin care se solicită redeschiderea urgentă a spitalului, sunt aproape zilnice.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane (cu 5 mai puține decât sâmbătă), dintre care șase se află la Terapie Intensivă (ATI). În ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor externaţi, 35, a fost mai mare decât al celor internaţi în spital, 30.

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei, este de de 2.534. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

Citește și: Primăria Capitalei cere redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici

HashtagNews.ro