Jurnalistul Victor Ciutacu, figura emblematică a postului România TV, a transmis un mesaj dur celor care „astăzi” cer solidaritate din partea tuturor jurnaliștilor, în contextul în care AUR a lansat un atac politic la adresa presei prin realizarea unui top al celor „mai toxice și false «organe de presă»”, iar în „capul listei” a fost pus site-ul G4Media, pe care îl numesc, ironic, „G4 Fake Media”.

De altfel, Ciutacu susține că nu poate fi solidar cu cei care în urmă cu mai mulți ani au vrut să „distrugă” postul pentru care lucrează. Mai mult, acesta consideră s-a ajuns la „lista neagră” a AUR tocmai cu „larga complicitate ”, dar și cu instigarea celor ce se află pe respectiva listă.

„Sunt 5 ani de când colegii noștri erau fugăriți, bajocoriți, agresați de reziști prin Piața Victoriei. Sunt 5 ani de când reziștii organizau boicoturi împotriva noastră, ne amenințau clienții de publicitate și instigau ambasadele să facă presiuni la multinaționalele lor să rezilieze contractele cu noi. Sunt 5 ani de când oameni a căror singură «vină» era că lucrează la Romania TV au fost nevoiți să-și caute alte slujbe ca să nu moară de foame ca urmare a efectelor isteriei reziștilor. Sunt 5 ani de când unii dintre noi, cei mai vizibili și cu atitudine, primeam valuri de amenințări de la reziști”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook, potrivit România TV.

Mai mult, Ciutacu susține că „absolut totul s-a petrecut cu larga complicitate și la instigarea celor care pișă patetic azi ochii că a strănutat George Simion olecuță spre ei în rețeaua socială pe care au folosit-o acum 5 ani să ne demonizeze. Vreți solidaritate, ticăloșilor? Niciodată de la mine și, sper, de la postul de televiziune pentru care lucrez și pe care ați vrut să-l distrugeți”, a mai scris jurnalistul, care a ținut să le transmită „plângăcioșilor” că trebuie să își câștige singuri „solidaritatea și respectul” pe care le „cerșesc”, și parafrazându-l pe președintele Iohannis, „dacă nu puteți, ghinion”.

Ba chiar a dat de înțeles că nu va intra în „mocirla” acestora, ci îi va privi „extrem de detașat, contemplativ, fără nici un sentiment”, fără să facă vreun pas să îi scoată din noroi. „E locul vostru, n-o să mă apuc eu să vă stric ecosistemul…”, a concluzionat Victor Ciutacu.

De altfel co-președintele AUR, George Simion, este o prezență constantă pe platourile România TV, iar când nu poate fi prezent fizic, intervine telefonic. Așa că ar cam fi de înțeles de ce Ciutacu nu poate sau nu vrea să fie solidar cu „organele de presă”, considerate toxice de AUR-ul lui Simion și Târziu.

Citește și: Victor Ciutacu vrea teste toxicologice pentru cei de pe „sticlă”