Președintele va avea o videoconferință cu toți prefecții din țară, pe tema gestionării pandemiei Covid. La Cotroceni vor fi prezenți decidenții în luarea măsurilor necesare pentru stoparea pandemiei: premierul Orban, Nelu Tătaru (Sănătate), Marcel Vela (Interne) și Raed Arafat (Situații de Urgență).

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 12 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, alături de Prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit Știri pe surse, această „acțiune” a președintelui este de fapt o preluare a „frâielor” Guvernului Orban. În condițiile în care mulți dintre miniștrii actualului cabinet sunt în campanie electorală, iar măsurile luate în ultima vreme nu sunt cele mai populare, astfel că Iohannis își asumă răspunderea pentru aceste măsuri.

Altfel, în această seară, de la ora 18.00, în cadrul ședinței de Guvern, Executivul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Ultimul document care a prelungit starea de alertă a intrat în vigoare pe 15 octombrie.

Citește și: Grindeanu, scrisori către Palate

#News