Cu o incidență de peste 11 de cazuri de infectări la mia de locuitori, municipiul Sibiu, precum și alte trei localități foarte apropiate vor putea intra în carantină, decizia urmând să se ia vineri.

Prefectura Sibiu a anunțat că vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

„Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, potrivit Prefecturii Sibiu.

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat miercuri seara, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. „Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea, potrivit publicației Turnul Sfatului.

„În funcție de propunerile pe care le vor face specialiștii, având în vedere evoluția situației epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația este tot timpul în atenția echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical, ca urmare a infectării cu Covid.

Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare, cu un indice pentru ultimele 14 zile de 7,19, în creștere față de raportarea de marți (6,89 la mia de locuitori). Cele trei localități propuse pentru carantinare, alături de municipiu, sunt: satul Șelimbăr (aflat în zona metropolitană a Sibiului) și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Citește și: Sibiul poate fi carantinat iar Iohannis poate avea nevoie de „adeverință de la angajator”

#News