Teatru, jazz, sport de zilele orașului Sfântu Gheorghe

Peste 180 de evenimente culturale, artistice, sportive şi gastronomice se vor desfășura până în 28 aprilie,

Peste 180 de evenimente culturale, artistice, sportive şi gastronomice sunt cuprinse în programul zilelor orașului Sf. Gheorghe, ajunse la ediția a 31-a, care se desfășoară până în 28 aprilie, potrivit g4media.ro.

Cea mai importantă caracteristică a Zilelor Sf. Gheorghe este că au o varietate foarte mare de evenimente, începând de la cele sportive, teatru, până la evenimente literare și artistice, programe de info-entertainment, concerte clasice, moderne.

„Există și gastronomie stradală. Este o scenă unde evoluează invitații principali, este o scenă a comunității unde grupuri de copii își desfășoară activitățile, e o scenă ăn Curtea tinerilor, în fosta fabrică de țigarete, și este o a patra scenă cu jazz, blues, muzică populară”, spune purtătorul de cuvânt al evenimentului, Erdely Andray.

La Târgul Meșteșugarilor vor fi prezenți circa 200 de expozanți, muzica stradală va putea fi ascultată peste tot în oraș, iar duminică seara, după concertul de final, va avea loc tradiționalul foc de artificii care va încheia ediția 2024 a Zilelor Sfântu Gheorghe.

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile. Băuturile vor fi servite în pahare reutilizabile personalizate, realizate în colaborare cu ZA KUP. Este vorba despre un pahar care poate fi agățat de geantă, buzunar, curea, rucsac, putând fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul. Pentru unul se plătește o garanție de 10 lei, bani care sunt returnați după predarea acestuia.

Examenele la limba străină și probele de aptitudini încep pe 21 mai pentru admiterea la liceu