Ludovic Orban - Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Pandemia și modul inedit în care se va desfășura acest an școlar a ridicat câteva probleme în legătură cu predarea cursurilor online, în contextul în care atât profesorii, cât și elevii au nevoie de o pregătire specială în acest sens. Astfel, într-o conferință de presă, premierul Ludovic Orban le-a transmis profesorilor că trebuie să își continue și ei învățarea.

„Cadrele didactice trebuie să înțeleagă că situația în care ne găsim este una în care trebuie să se adapteze și să pună în primul plan sănătatea copiilor. Trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online.

Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale”, a precizat premierul.

Declaraţii de presă

Declaraţii de presă susținute de premierul Ludovic Orban

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 2 septembrie 2020

„Vor exista lecții și pe televiziunea națională, așa cum a fost parteneriatul care a funcționat în starea de urgență și ulterior până la închiderea anului școlar. Vor fi lecții difuzate online, manuale digitate interactive, în premieră, care vor capta atenția elevilor.  Permanent trebuie să învețe… Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a concluzionat Ludovic Orban.

Citește și: Tăriceanu boicotează Guvernul și anunță că nu-și dă copilul la școală

#News