Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în condițiile haosului actual, se gândește dacă își va da sau nu copilul la școală. Potrivit acestuia, anul școlar ce va începe în data de 14 septembrie 2020 este unul ce ridică multe semne de întrebare, astfel încât preferă să-și mai țină copilul un an la grădiniță decât să-l supună unui sistem de învățământ nepus la punct.

„Am urmărit conferința de presă a miniștrilor Educației și Sănătății în speranța că o să văd un plan pentru deschiderea școlilor. Mi-am luat țeapă! În loc de soluții am asistat la aceeași acțiune de propagandă găunoasă în care Guvernul Orban excelează”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu este împotriva zonei de izolare, pe care o consideră „cameră de pedeapsă”

„Devine destul de vizibil că Orban și ai lui încearcă să se spele pe mâini și pasează răspunderea către autoritățile locale, în ceasul al 24-lea! Ce nu am înțeles? Ce înseamnă ‘zona de izolare pentru copiii care au simptome’? Care vor fi urmările psihice pentru copiii care vor fi izolați în aceste ‘camere de pedeapsă’? Dacă în acea ‘cameră de pedeapsă’ vor fi 10 copii, dintre care 9 au doar o răceală și unul are COVID-19, ce șanse au cei 9 să nu se infecteze? De ce nu iau în calcul reducerea numărului de ore și cum se gândesc ei că niște copii de 7-8 ani vor putea să stea cu masca pe față 5-6 ore? De ce nu iau în calcul începerea școlii la ore diferite pentru a gestiona aglomerația de început și să aibă pauzele în intervale diferite? Am pierdut mai bine de o oră în speranța că mă vor convinge să-mi trimit copilul cel mic în clasa pregătitoare. Dar după bâlbele celor doi cred că Tudor va mai sta un an la grădiniță”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Orban, anunțuri pentru cei mici și pentru pensionari

#News