Ludovic Orban

Într-o recentă conferință de presă, premierul Ludovic Orban a vorbit despre situația pensiilor care, începând cu ziua de astăzi, 1 septembrie 2020, urmează să fie majorate cu 14%. Premierul reamintește că, deși s-a dorit o majorare mai consistentă, în aceste moment „atât au permis resursele”.

„Începând de astăzi, cresc pensiile. Guvernul a decis creşterea punctului de pensie şi, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei”, a declarat Orban.

Orban anunță decontarea din fonduri europene a achiziției tabletelor, dacă suma totală nu depășete 100 milioane de euro

Dezamăgit de modul de abordare a ONAC, premierul Ludovic Orban nu a exclus demiterea șefei acestei instituții, declarând va încerca, totuși, să acopere necesitatea celor 250.000 de tablete.

„Este posibil (să o demită pe șefa ONAC, n.r.). Sunt profund nemulțumit de modul cum s-au desfășurat mai multe licitații. Ultima procedură cu tabletele, unde nu au avut capacitatea de contractare pentru toate cele 250.000 de tablete pentru care am alocat fonduri. Noroc că am prevăzut această situație și am alocat fonduri prin sistem de decontare. Acolo unde se vor achiziționa tablete la nivel local, se va deconta din fonduri europene până în limita a 100 de milioane de euro”, a mai declarat Orban, referitor la achiziționarea tabletelor pentru elevi.

Citește și: Anisie, despre tabletele destinate școlilor: ”Sunt dezamăgită”

#News