Dan Voiculescu

Într-un ultim articol postat pe blogul său, Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă, avertizându-i pe politicieni că dezastrul economic bate la ușă. Cu toate astea, în opinia fondatorului trustului Intact, ar exista și soluții pentru a se evita catastrofa financiară în care ar putea intra țara noastră. Una dintre acestea este crearea de proiecte care să atragă finanțări.

„O analiză obiectivă ne arată că în România, în anii electorali, se comit erori administrative și macroeconomice cu efecte catastrofale pentru întreaga societate.

Populismul cauzat de obsesia victoriei în confruntarea politică și dezinteresul pentru dezvoltarea durabilă generează dezechilibre majore, ale căror efecte se resimt în întreg ciclul electoral ulterior. Astfel, ajungem la realitatea paradoxală în care se pierd atât de multe resurse pentru a securiza câștigul electoral, încât, la final, pierdem toți, indiferent de rezultatul concret al alegerilor.

Anul 2020, pe lângă cele două rânduri de vot – local și parlamentar – a adus, pe de o parte, blocajul economic total determinat de Pandemia de Covid19, și, pe de altă parte, oportunitatea unor finanțări masive din fonduri europene.

Dacă suntem lucizi și ne desprindem de obiectivele electorale, înțelegem că ne aflăm la limita dintre un dezastru social și economic fără precedent și un salt rapid în sfera de prosperitate și civilizație, de neconceput în urmă cu doar câteva luni.”, este de părere Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu, despre blestemul electoral

Astfel, Dan Voiculescu afirmă că singura soluția pentru evitarea unei catastrofe financiare o reprezintă realizarea de urgență a unor proiecte care, ulterior, să atragă finanțări. Caz în care România și-ar negocia în mod inteligent mișcările financiare, are toate șansele ca în maxim patru ani să ajungă să își dubleze PIB-ul.

„Dacă România reușește să fructifice TOATE fondurile care i-au fost recent alocate – nu 20-30,%, ci 100% – și își negociază inteligent noi linii de finanțare, în patru ani își poate dubla produsul intern brut, asigurând o creștere similară pentru pensii, salarii și nivelul de trai general!

Dar pentru a transforma în realitate această posibilitate, este esențial să evităm blestemul anului electoral! Să începem imediat să realizăm proiecte consistente pentru a atrage concret finanțările promise – celelalte state le fac deja. Să rezistăm tentației populismului! Să nu închidem toate instituțiile publice 4-5 luni doar pentru că “trebuie câștigate alegerile”!

Să facem campanie electorală, DUPĂ programul de lucru!

Până acum, anii electorali au fost marcați de două abordări la fel de nocive: “câștigul cu orice preț” și “după noi, potopul”!

Ar fi, oare, posibil ca în acest an 2020 – în care suntem greu încercați de o pandemie care ne-a amintit abrupt cât de ridicole sunt mizele politice imediate – să schimbăm radical, în bine, modul în care ne raportăm la competiția electorală și la interesele strategice ale națiunii noastre?”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Citește și: Piedone a strâns semnăturile și și-a depus candidatura pentru Sectorul 5

#News