Dumitru Buzatu

Aversiunea președintelui Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu vis-a-vis de purtarea măștii de protecție nu reprezintă o supriză pentru nimeni. Acestea și-a manifestat în repetate rânduri dezacordul cu privire la recomandările specialiștilor, considerând că informațiile pe care acesta le deține, în calitatea sa de politician, sunt suficiente.

„Dacă mă întrebați dacă port masca într-o adunare publică, dacă mă întrebați dacă port mască când sunt într-un magazin, fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalți (…) Dacă e o chestiune de credință coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus. Dacă e vorba de determinare științifică a existenței unui virus, cred că există acest virus și că este foarte periculos în anumite condiții. Și de aceea am îndemnat pe toți, trecând dincolo de protestul meu, să respecte măsurile”, a declarat Dumitru Buzatu.

Cu toate că afirmă faptul că nu a îndemnat pe nimeni, niciodată, să nu respecte măsurile de prevenție, Buzatu este de părere că masca este total inutilă și că „nimeni nu poate controla modul în care virusul se răspândește”.

Întrebat despre situația copiilor infectați la mare, acesta a declarat:

„Nu știu! Nu pot să vă spun eu. Nici dumneavoastră nu puteți răspunde, pentru că nu puteți ști în câte circumstanțe s-ar fi aflat acești copii sau persoanele care trăiesc astăzi în România. Nu există nicio determinare foarte exactă a modului în care se transmite virusul. Presupun că știți lucrul acesta. Nu există nicio programare a acțiunilor umane care să evite intrarea în context cu acest virus. E pandemie și trebuie să înțelegem cu toții, și revin și spun că nu am îndemnat pe nimeni să nu repecte măsurile preventive. Situația din Vaslui este gravă în măsura în care se infectează un număr mare de oameni și, luând toate măsurile preventive, nimeni nu poate controla felul în care acest virus infectează”, a mai spus acesta.

Dumitru Buzatu: „Terminați cu masca!”

Cu toate că medicii și specialiștii recomandă purtarea măștii, întrucât aceasta poate limita răspândirea bolii, Dumitru Buzatu nu pare a fi foarte de acord cu aceste afirmații.

„Sigur că poate fi controlat. Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu și dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecințele infectării cu acest virus. Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu.

În Vaslui s-au înregistrat în cursul zilei de ieri aproximativ de cinci ori mai multe cazuri decât în zilele precedente.

Citește și: Premierul se ține de cuvânt și merge azi în Parlament

#News