Ludovic Orban / Foto: Guvernul României

După cum a promis acum câteva săptămâni, iată că premierul Ludovic Orban se ține de cuvânt și se va prezenta astăzi, la orele 13:00, în fața Parlamentului. Scopul acestei vizite este prezentarea măsurilor ce urmează a fi luate atât în cazul alegerilor locale din 27 septembrie, cât și în cazul începerii școlii, în contextul pandemiei.

Citește și: Ponta vrea „demascarea” Guvernului Orban

De altfel, în data de 27 iulie, președintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc, împreună cu liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu îl invitau pe premierul Orban să se prezinte în fața Parlamentului pentru a prezenta un raport de „pandemie”.

„Preşedinţii celor două Camere au transmis premierului o invitaţie pentru a veni în faţa Parlamentului şi a arăta măsurile adoptate de Guvern în perioada pandemiei şi cum a gestionat Guvernul această perioadă a pandemiei. Trebuie să ştie poporul român dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu a luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziţii netransparente, de ce nu au ajuns măştile la populaţie încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noştri le vor adresa premierului şi domnia sa va trebui să răspundă în faţa plenului reunit”, a afirmat Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Premierul Ludovic Orban se va întâlni astăzi și cu președintele Klaus Iohannis

Imediat după vizita din Parlament, prim-ministrul Ludovic Orban are stabilită o întâlnire la Palatul Cotroceni la care va participa, de asemenea, și ministrul de Finanțe Florin Cîți.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu”, a precizat sursa citată.

Citește și: Băsescu își vrea PD-L-ul înapoi, dar trebuie să-l convingă pe Orban

#News