Foto: Pixabay.com

Anisie și bâlbele unui ministru de carton

Dacă este să mă întrebi pe mine, privind la modul general, nu văd nimic în neregulă în a cere de la biserică ajutor. Pur teoretic, biserica există în viețile noastre pentru a da o mână de ajutor atunci când situația se prezintă a fi tragică. Și acum cam e! Scoțând puțin din context acesată informație, faptul că Monica Anisie, ministrul Educației le cere bisericilor să-i ajute pe elevi cu donații, pentru a putea beneficia de învățământ în această perioadă, e o cerere iresponsabilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că, așa cum semnalează și deputata PSD, Violeta Răduț, guvernul ar trebui să se asigure că în momentul în care se iau anumite decizii, există și logistica pentru așa ceva. În al doilea rând, pentru că biserica dă foarte rar, și-atunci când o face, sunt evenimente locale, mici și extrem de mediatizate. Cum ar veni, noi cerem, ei se roagă pentru noi, dar mai cheamă și televiziunea.

Nu știu de ce n-a apelat Anisie direct la șeful cel mare. Poate așa se rezolva mai repede. Dădea Dumnezeu o ploaie de laptopuri și tablete peste guvern și toată lumea era fericită!

Răduș, despre ministrul Educației: „Monica Anisie a venit cu ideea de a apela la mila Bisericii”

„După ce le-a impus părinților obligația de a le asigura copiilor mijloacele tehnice pentru a putea participa la cursurile online, fără să se gândească la faptul că multe familii din România cu greu își permit să trăiască la limita supraviețuirii, Monica Anisie a venit cu ideea de a apela la mila Bisericii.

Într-o scrisoare deschisă adresată Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, aceasta cere Bisericii să doneze laptopuri și tablete. Pare că, la o zi după ordinul de ministru care punea în cârca părinților obligația asigurării acestor echipamente, ministrul a realizat, peste noapte, absurditatea unei astfel de impuneri.

Dar, oare, nu ar fi normal ca Guvernul să găsească și mijloacele de punere în aplicare a unei decizii, și nu să impună doar obligații cetățenilor?”, se arată într-o declarație a Violetei Răduț, deputat PSD.

Citește și: Monica Anisie: promisiuni pentru elevii fără posibilități

#News