Polițist mort, după impactul dintre două „autospeciale”

Sindicaliștii Europol acuză: autospeciale, doar cu numele

Unul dintre polițiștii implicați în accidentul în care o mașină de Poliție a lovit o ambulanță a murit la spital. Polițistul din Olt avea 50 de ani. Decesul acestuia a fost anunțat de sindicatul Europol, care a ridicat din nou problema dotărilor proaste ale Poliției.

„Cu multă durere în suflete, anunțăm decesul colegului nostru, Fănel Nițu, polițist în cadrul IPJ Olt, în vârstă de 50 de ani. Ca urmare a rănilor grave suferite în accidentul de ieri, după două intervenții chirurgicale, inima i-a cedat în cursul acestei dimineți, în jurul orei 11:00. Autospeciala de poliție nu are niciun element de protecție suplimentar pentru condițiile extreme în care suntem nevoiți să o folosim. Iar accidentul de ieri este încă o dovadă că riscul de a ne pierde viața este la tot pasul. Să îl ierte Dumnezeu și să îl odihnească. Transmitem sincere condoleanțe familiei.”, scrie în mesajul Europol.

Accidentul în care o mașină de Poliție s-a ciocnit cu Ambulanța, pe care o însoțea,  a avut loc vineri dimineața pe DN 64 Caracal-Găneasa, în comuna Șopârlița, județul Olt. Ambele autospeciale erau în misiune. Potrivit Poliției Olt, polițiștii alături de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt transportau la spital o persoană al cărei „comportament era deviant”, a transmis Mediafax.

„Autospeciale” doar cu numele

„Acesta este rezultatul unui impact având în vedere că nu sunt prevăzute cu elemente de protecție suplimentară.  Colegii noștri din cadrul IPJ Olt ce se aflau în misiune pentru însoțirea unei ambulanțe care transporta un pacient cu afecțiuni psihice, au fost grav răniți în urma accidentului rutier produs”, au scris cei de la Europol, pe pagina de Facebook.

Citește și: Final de an cu proteste în stradă

#News